Новини и статии

Замразените зеленчуци по-полезни от пресните?

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 5 March 2010

eatbetterspendlessfrozenfoodss

Британско проучване на Института за изследване на храните показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече полезни хранителни вещества, отколкото пресните.

Въпреки че над 80% от потребителите смятат, че консумирането на пресни зеленчуци е по-здравословно, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече от важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества.

Хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителните си вещества, броколито и карфиола - 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко полезни вещества, пише още в."Дейли Телеграф".

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15870 seconds