Замразените зеленчуци по-полезни от пресните?
Британско проучване на Института за изследване на храните показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече полезни хранителни вещества, отколкото пресните.
Въпреки че над 80% от потребителите смятат, че консумирането на пресни зеленчуци е по-здравословно, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече от важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества.
Хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителните си вещества, броколито и карфиола - 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко полезни вещества, пише още в."Дейли Телеграф".
Източник: Health.bg
Вижте още
- Плодовете засилват здравината на костите
- За бистър ум - плодове и зеленчуци
- 6 прости правила за съхранение на храната по празниците
- Създадоха шоколад, помагащ за отслабване
- Защо ни се хапва повече сладко, отколкото нещо полезно?
- "Forbes" направи класация на най-здравословната храна
- Сирената - дар за небцето и здравето
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.