Хранене и диети

Здравословното хранене - много приказки, малко действия

Това установил британският  диетолог Майкъл Полън, който се опитва от дълги години да...

  • 22 January

Хапвайте бавно и запазете финна талия

Бавното консумиране на храната дава възможност за ефикасно намаляване на трупането на килограми, твърдят...

  • 22 January
  • 1

Намаляването на солта дори с малко носи полза

Американски учени твърдят, че намаляването с 3 грама на дневно консумираната сол може да има голям ефект...

  • 21 January

Полезните бактерии в стомаха обичат ябълки

Датски микробиолози твърдят, че са открили още едно доказателство защо ябълките са полезни....

  • 20 January

Рибеното масло е ключът към дълъг живот

Рибеното масло може да се окаже ключът към дълъг и здравословен живот, твърдят учени. Те открили, че...

  • 20 January

Плодовете засилват здравината на костите

Консумирането на плодове е основна предпоставка за здравината на костите във всяка една възраст, но...

  • 20 January

Д-р Л.Емилова: Генномодифицираните храни са опасни

Генномодифицираните храни водят до тежки и нелечими алергии, до отключването на ред автоимунни...

  • 18 January
  • 2

Как да подхождаме при консумацията на мазнини

Всеизвестно е, че бургерите, пържените картофи и пицата са много мазни. Малцина обаче знаят, че...

  • 15 January
Page generation time: 0.14891 seconds