Здравословното хранене - много приказки, малко действия
Това установил британският диетолог Майкъл Полън, който се опитва от дълги години да...
Хранене и диети
Хапвайте бавно и запазете финна талия
Бавното консумиране на храната дава възможност за ефикасно намаляване на трупането на килограми, твърдят...
Намаляването на солта дори с малко носи полза
Американски учени твърдят, че намаляването с 3 грама на дневно консумираната сол може да има голям ефект...
Полезните бактерии в стомаха обичат ябълки
Датски микробиолози твърдят, че са открили още едно доказателство защо ябълките са полезни....
Рибеното масло е ключът към дълъг живот
Рибеното масло може да се окаже ключът към дълъг и здравословен живот, твърдят учени. Те открили, че...
Плодовете засилват здравината на костите
Консумирането на плодове е основна предпоставка за здравината на костите във всяка една възраст, но...
Д-р Л.Емилова: Генномодифицираните храни са опасни
Генномодифицираните храни водят до тежки и нелечими алергии, до отключването на ред автоимунни...
Как да подхождаме при консумацията на мазнини
Всеизвестно е, че бургерите, пържените картофи и пицата са много мазни. Малцина обаче знаят, че...