Новини и статии

Диетолози обявиха пуканките и фъстъченото масло за полезни

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 4 May 2010

popcorn-1

Никой не се съмнява в здравословните качества на броколите, кресона и боровинките, но британски диетолози твърдят, че някои от храните, които попадат в списъка с вредни храни, всъщност са потенциален източник на полезни вещества.

Малко известен факт е, че пуканките са пълнозърнеста храна, която може да намали риска от сърдечни заболявания и рак. Те съдържат три пъти повече фибри от слънчогледовите семки, като балансират нивата на кръвната захар и помагат за намаляването на лошия холестерол. Освен това пуканките са чудесната алтернатива за следобедна закуска.

Фъстъченото масло е един от най-добрите източници на протеини, който може да предпази организма от рак на дебелото черво. Според диетолозите от лондонската болница „St George" печеният боб е истинска хранителна електроцентрала, богата на протеини, фибри, желязо и калций. Той е препоръчителен точно колкото са и плодовете и зеленчуците, тъй като предпазва от проблеми със сърцето и рак на простатата.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.23664 seconds