Новини и статии

Защо цвеклото е полезно?

Публикувано в: Любопитно 26 July 2010

chervenocveklo

Цвеклото е един от най-полезните зеленчуци, твърдят британски учени. Червеният зеленчук е богат източник на фолиева киселина, което е важно за нормалния растеж на тъканите. Според специалистите цвеклото може да замести почти всички зеленчуци, тъй като съдържа много въглехидрати, белтъчини, важни минерали, както и витамини - А, В6 и С.

Резултатите от изследванията още показват, че фолиевата киселина предпазва от високо кръвно налягане, алцхаймер и деменция. Предишни проучвания разкриват, че сокът от цвекло съдържа нитрат, който драстично намалява кръвното и риска за сърцето.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13901 seconds