Новини и статии

Сокът от червено цвекло подобрява работата на мускулатурата

Публикувано в: Хранене и диети, Фитнес и тонус 20 May 2010

sokchervenocveklo

Червеното цвекло дава сила, като подобрява издръжливостта на мускулите, но британски учени са разгадали какъв е точният механизъм. Проучването, публикувано в Journal of Applied Physiology, показва, че сокът от червения зеленчук удвоява количеството на соли в кръвта и подобрява енергийната ефективност на мускулите, т.е. те използват по-малко количество енергия и изразходват по-малко кислород.

Според учените резултатите от изследването могат да помогнат на професионалните спортисти, за които издръжливостта е важен фактор за успех.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15192 seconds