Новини и статии

Шоколад за настроение, но и за сърце

Публикувано в: Хранене и диети 28 August 2009

Шоколад

Пациенти с прекаран инфаркт, които консумират повече от два пъти седмично шоколад, намаляват три пъти риска от смърт, причинена от сърдечен проблем.

Според изследване на учени от института „Каролинска" в Стокхолм, има категорична връзка между стабилното кръвно налягане, доброто кръвообращение и употребата на какао. Те доказват също така, че шоколадът снижава риска от смъртен изход при сърдечна криза в групата на здравите възрастни мъже, както и при жените след менопаузата. Изследователите твърдят, че шоколадът не само подобрява настроението, което е известно отдавна, но и подпомага сърдечно-съдовата система при прекаран инфаркт.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10135 seconds