Шоколадът не е антидепресант
Хората, които редовно ядат шоколад, страдат по-често от депресивни състояния, съобщава Би Би Си, цитирайки проучване на американски учени от Калифорнийския университет.
Консумиращите най-малко по 100 грама шоколад седмично често са в по-мрачно настроение от хората, които го употребяват по-рядко и в по-малки количества. Изследването поставя под въпрос разпространените представи, че шоколадът има положително влияние върху настроението.
Според специалистите обяснението може да е твърде просто - хората, които са често потиснати, използват шоколада като форма на самолечение, но той не допринася с нищо за решаването на проблемите.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.