Сезонът на черешите
Черешите са не само много вкусни, но също и много полезни за здравето.
Изследвания са показали, че консумацията на червените плодове е подходяща за хора, страдащи от артрит, заради своите противовъзпалителни свойства. Пациентите със ставното заболяване могат да пият и вишнев сок, смесен с вода, три пъти на ден.
Черешите понижават и цялостния риск за сърдечно-съдовата система. Те са с ниско съдържание на калории и богати на антиоксиданти, което ги прави много лека закуска за хора, които следят теглото си.
Черешите се състоят от повече от 75 процента вода. Това съдържание на вода прави този плод перфектен при диети. Освен това засища. Изследователите са установили, че сладките череши имат високо ниво на антиоксидант, наречен цианидин, който може да помогне в борбата с рака.
Черешите съдържат също и мелатонин - хормон, който регулира съня. Според калифорнийски учени, изяждането на 20 череши е 10 пъти по-ефективно от приемането на аспирин, тъй като те действат като болкоуспокояващо. Редовната употреба на череши намалява и риска от диабет.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.