може би хлябовете на слънце и луна.-на борис и гладстон,много са вкусни
Ръженият хляб ни помага да не преяждаме
Консумацията на ръжен хляб без мая ни помага да не преяждаме, показва ново проучване на шведски учени.
Не всички видове хляб и хлебни продукти са вредни за здравето, както се смята обикновено. Ръженият хляб не само няма да навредени на организма ни, но и контролира теглото и нормализира чувството за глад. Освен това този хляб е богат на фибри и желязо. Уникална съставка на ръжения хляб е лизинът - незаменима за нашето тяло аминокиселина, която си набавяме единствено от храната.
Източник: БГНЕС
Вижте още
- Хлебната коричка препятства образуването на тумори
- От хляб не се надебелява колкото си мислим
- Отслабването облекчава симптомите на менопаузата
- Снимки на торти карат жените да се хранят правилно
- Кога здравословните храни стават вредни?
- Защо спанакът дава енергия?
- Кои храни си пасват и кои взаимно си пречат?
2 Коментара
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
а къде можем да намерим истински ръжен хляб?
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.