Новини и статии

Ръженият хляб ни помага да не преяждаме

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 10 November 2010

rajenhlyab

Консумацията на ръжен хляб без мая ни помага да не преяждаме, показва ново проучване на шведски учени.

Не всички видове хляб и хлебни продукти са вредни за здравето, както се смята обикновено. Ръженият хляб не само няма да навредени на организма ни, но и контролира теглото и нормализира чувството за глад. Освен това този хляб е богат на фибри и желязо. Уникална съставка на ръжения хляб е лизинът - незаменима за нашето тяло аминокиселина, която си набавяме единствено от храната.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

2 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

може би хлябовете на слънце и луна.-на борис и гладстон,много са вкусни

а къде можем да намерим истински ръжен хляб?

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10774 seconds