Новини и статии

Ползите на изварата

Публикувано в: Хранене и диети, Красота и естетика 11 May 2012

izvara

Изварата или пресеченото мляко се използва от векове за здраве и красота. Според аюрведа, изварата не трябва да се консумира вечер. Въпреки че осигурява много ползи за здравето, не трябва да прекалявате с нея.

Уверете се, че консумирате свежа извара. Освен за хранителните си качества, млечният продукт се използва и в козметиката. Ако втриете извара в кожата на лицето си, ще я избелите и омекотите. Изварата е и отлично средство за разкрасяване на косата, както и срещу слънчеви изгаряния.

Ето още някои от ползите на изварата:

  • Помага за подобряване на храносмилането.
  • Помага за укрепване на имунната система.
  • Увеличава капацитета за усвояване на хранителни вещества и минерали от други хранителни продукти.
  • Полезна за тези, които имат непоносимост към лактоза.
  • Помага за здрави кости и зъби, заради високото съдържание на калций.
  • Помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане.
  • Ако имате висок холестерол, тогава изварата може да ви помогне.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

2 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Израснал съм в бълкана.Най-достъпната храна беше млекото от овцете,козите и кравите които отглеждаше семейството ми.А като пъстирче винаги в торбата ни имаше бучка сирене и глава лук или чесън.Прехвърлих 80-те,но още се чуствам здрав и работоспособен.Отглеждането на плодове и зеленчуци е мое хоби.

naposleduk chesto vmesto sirene kupuvam izvara, tui kato ima mn. malko sol, i znaj polzite ot nej/izvarata/

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11735 seconds