Новини и статии

Млечните продукти намаляват риска от инсулт

Публикувано в: Здравни новини, Превенция и хигиена 28 July 2009

Мляко и млечни продукти

Млечните продукти и калцият могат да удължат живота, ако се консумират още от ранно детство, съобщи Би Би Си.

Според британско изследване, публикувано в Heart journal и проведено в продължение на 65 години, децата, които консумират големи количества мляко, сирене и други млечни продукти, имат предпоставки за по-дълъг живот.

В проучването са участвали 4374 деца, родени през 30-те години на миналия век. Резултатите показват, че консумацията на млечни продукти намалява риска от инсулт с 60% и високото съдържание на мазнини и холестерол в тях не повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

За да се набави необходимото дневно количество калций, са достатъчни  чаша прясно мляко, купичка кисело и малко парче сирене. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17188 seconds