Новини и статии

Патладжанът и холестеролът

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 10 October 2011

patladjan

Специалисти са установили, че възрастните хора, които редовно употребяват патладжани, независимо в какъв вид, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и живеят по-дълго. Те имат по-малко проблеми с кръвоносните съдове, черния дроб, стомаха, ставите и гръбначния стълб.

Зеленчукът е изключително полезен. Той е нискокалоричен продукт, съдържа пектин, който извежда токсините от организма. В него има и вещества, които пречат на усвояването на холестерола.

Германски учени съветват хората, които се борят с тютюнопушенето, да включат в менюто си патладжани. Оказва се, че в тях концентрацията на никотин е напълно достатъчна, за да намали неприятните усещания от абстиненцията.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14543 seconds