Млякото намалява риска за сърцето
Американски и холандски учени установили, че консумацията на три чаши мляко може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания с 18 на сто.
Изследването, публикувано в American Journal of Epidemiology, анализира 17 проучвания от Европа, САЩ и Япония, обхванали над 20 000 души. Резултатите показват, че повишаването на нивата на калций над препоръчителните дози всъщност може да понижи риска от смърт вследствие на раково заболяване с 25%.
Млякото и млечните производни са най-хранителните и здравословните храни, които са естествен източник на калций, калий и протеини. Австралийско изследване, обхванало 1529 доброволци, доказало, че консумацията на пълномаслени млечни продукти намаляват риска от кардиоваскуларна смърт с 69%.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.