Новини и статии

Млякото намалява риска за сърцето

Публикувано в: Хранене и диети 17 December 2010

pryasnomlyako

Американски и холандски учени установили, че консумацията на три чаши мляко може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания с 18 на сто.

Изследването, публикувано в American Journal of Epidemiology, анализира 17 проучвания от Европа, САЩ и Япония, обхванали над 20 000 души. Резултатите показват, че повишаването на нивата на калций над препоръчителните дози всъщност може да понижи риска от смърт вследствие на раково заболяване с 25%.

Млякото и млечните производни са най-хранителните и здравословните храни, които са естествен източник на калций, калий и протеини. Австралийско изследване, обхванало 1529 доброволци, доказало, че консумацията на пълномаслени млечни продукти намаляват риска от кардиоваскуларна смърт с 69%.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09347 seconds