Сок от червени боровинки срещу високо кръвно
Британски учен от лондонския университет "Куин Мери" установил по експериментален път, че олигомерните процианидини в червените боровинки предпазват структурата на кръвоносните съдове от увреждания, които могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания.
Изследването, публикувано в Journal of Agriculture and Food Chemistry, разкрива, че консумацията на сок от червени боровинки може да намалява кръвното налягане.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Ниският ръст повишава риска за сърцето
- Много хора не знаят за риска от широката талия
- Шоколадът – вкусен, но и полезен в умерени количества
- Боровинките подмладяват и вталяват
- Много кафе води до сърдечна аритмия
- Как да се храним, за да спим спокойно?
- Маниакалността на финландците по диетите не ги спасява от наднорменото тегло
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.