Екстракт от кашу срещу диабет
Учени от Канада и Камерун са открили, че екстрактът от кашу има потенциал за ефективно средство против диабет. Изследването, публикувано в Molecular Nutrition & Food Research, разглежда въздействието на листата, кората, ядките и плодовете на дървото Кашу върху клетките, реагиращи на инсулин. Резултатите от проведените тестове показват, че само ядките стимулират абсорбирането на кръвната захар от мускулните клетки.
Известно е, че топлолюбивото дърво има противовъзпалителни и антидиабетни свойства, но учените се надяват, че откритието им ще помогне за разработването на нови орални терапии.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Фруктозата повишава риска от диабет при децата
- Камуфлаж - черният бял хляб
- Не гладувайте, няма да отслабнете
- Инсулин на „Ново Нордиск” – в позитивния списък
- Експериментално лекарство срещу хепатит С
- 1000 бебета не са ваксинирани срещу морбили във Варна
- При три неплатени здравни вноски ще се губят права
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.