Добавянето на кислород в алкохола намалява махмурлука
Южнокорейски учени твърдят, че обогатяването на алкохола с кислород може да намали или премахне напълно страничните ефекти от махмурлука.
Изследването, публикувано в Alcoholism: Clinical and Experimental Research, показва, че повишаването на концентрацията на кислород в напитките ускорява разграждането на алкохола в кръвта.
Подобна модификация на спиртните напитки не променя качествата им, а само ускорява изтрезняването. Откритието би спомогнало за намаляването на катастрофите, предизвикани от шофиране в нетрезво състояние.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.