Новини и статии

Добавянето на кислород в алкохола намалява махмурлука

Публикувано в: Любопитно 11 March 2010

jameson_1780_whiskey

Южнокорейски учени твърдят, че обогатяването на алкохола с кислород може да намали или премахне напълно страничните ефекти от махмурлука.

Изследването, публикувано в Alcoholism: Clinical and Experimental Research, показва, че повишаването на концентрацията на кислород в напитките ускорява разграждането на алкохола в кръвта.

Подобна модификация на спиртните напитки не променя качествата им, а само ускорява изтрезняването. Откритието би спомогнало за намаляването на катастрофите, предизвикани от шофиране в нетрезво състояние.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.07018 seconds