Чудите се какъв плод да изядете? Изберете оранжев
Американски учени твърдят, че оранжевите плодове и зеленчуци съдържат специфични антиоксиданти, които са полезни за сърдечно-съдовата система.
При хранене в организма се увеличава количеството на свободните радикали, което в дългосрочен план може да повиши опасността от кардиологични болести. Ново изследване обаче показва, че ако след хранене човек изяде оранжев плод или зеленчук, то организмът е защитен в рамките на няколко часа благодарение на антиоксидантите.
Специалистите смятат, че най-полезна е комбинацията от флавоноидите хесперидин и нарингенин, които се съдържат в портокалите, грейпфрутите, както и в много други оранжеви плодове и зеленчуци.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Витамин В3 може да намали риска от инфаркт
- Сърцето и черният дроб обичат броколи
- Нежелани лекарствени реакции - грейпфрут, мляко, газирано
- 7 храни, които топят мазнините
- Имел срещу рак на дебелото черво
- Ежедневната употреба на рибна киселина предпазва от сърдечни болести
- 6 от 10 американци смятат, че случаите на свински грип ще се увеличат наесен
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.