Целина, магданоз и домати срещу рак
Ако редовно включвате в менюто си целина, магданоз, червено вино и домати, може да снижите риска от възникване на рак на кръвта, смятат холандски учени. Полезните свойства на тези продукти се крият в съдържащия се в тях флавоноид апигенин. Флавоноидите са природни антиоксиданти, които присъстват в пресните плодове и зеленчуци.
Изследователите открили, че апигенинът е способен да спре разрастването на раковите клетки и дори да ги унищожи. Учените обаче предупреждават, че употребата на апигенин трябва да се избягва, ако на пациента вече е поставена диагноза левкемия и се лекува с химиотерапия. Предишни изследвания установиха, че редовната употреба на пресни плодове и зеленчуци, съдържащи апигенин, предпазва жените от рак на яйчниците.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Нарът намалява риска от рак на гърдата
- Доматите са полезни и в борбата с килограмите
- Да използваме природната сила на целината
- Целина и магданоз пазят от левкeмия
- Без сериозни нарушения при производството на диетичен хляб
- Здравословните свойства на черния чай
- Открита е причината за светлочувствителност при мигрена
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.