Новини и статии

Плодовете през бременността намаляват риска от диабет при децата

Публикувано в: Бременност и майчинство, Хранене и диети 11 November 2009

plodove_i_bremennost

Ако бъдещите майки консумират повече плодове по време на бременността, децата им ще имат по-малък риск от диабет тип 1, доказаха шведски учени.

Те са изследвали здравословното състояние на 6 000 деца на 5-годишна възраст и са установили, че рискът от захарна болест е два пъти по-висок при тези, чиито майки са пренебрегвали плодовете по време на бременността. Според учените резултатите от проучването не доказват категорично, че самите плодове имат защитен ефект. Връзка има, но същността все още не е ясна.

Така както не е сигурно какво точно предизвиква диабет тип 1, но се знае, че определени фактори оказват влияние.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.00592 seconds