Плодовете през бременността намаляват риска от диабет при децата
Ако бъдещите майки консумират повече плодове по време на бременността, децата им ще имат по-малък риск от диабет тип 1, доказаха шведски учени.
Те са изследвали здравословното състояние на 6 000 деца на 5-годишна възраст и са установили, че рискът от захарна болест е два пъти по-висок при тези, чиито майки са пренебрегвали плодовете по време на бременността. Според учените резултатите от проучването не доказват категорично, че самите плодове имат защитен ефект. Връзка има, но същността все още не е ясна.
Така както не е сигурно какво точно предизвиква диабет тип 1, но се знае, че определени фактори оказват влияние.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Истини за захарта
- Нова инжекция спира развитието на диабета в ранен стадий
- Пациентите няма да доплащат за инсулин
- Храненето през бременността влияе на пола на бебето
- Бъдещи майки, не яжте за двама!
- Бъдещите майки трябва да ядат повече риба заради мозъка на бебето
- Колата повишава диабетния риск при бременните
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.