Нови стандарти за месните продукти
Знака „Стара планина" ще носят каймата, кебапчетата, кюфтетата, суровата наденица, варените и варено-пушените колбаси, както и продукти със 100 % месо, като в тях няма да се допуска влагането на консерванти, соя, картофено нишесте, фибри и други подобрители. Солта в каймата, кебапчетата и кюфтетата, суровата наденица и карначетата не бива да е над 2%. Малотрайните колбаси не трябва да съдържат повече от 2,2% сол, а трайните - не повече от 3,5%.
Очаква се такива продукти да се появят на пазара до месец. Новите норми максимално се приближават до Българския държавен стандарт, но няма да го заместват и ще са доброволни.
Източник: БГНЕС
Вижте още
- Обработеното месо крие реален риск за сърцето
- Цигарите са опасни за трансплантираното сърце
- Пасивното пушене увеличава риска от развитието на хипертония при предразположени лица
- Дневна светлина срещу затлъстяване
- HPV е свързан с рядка форма на рак на шията
- Два пъти е по-голяма вероятността пушачите да развият активна форма на туберкулоза, сочи изследване
- Безопасна ли е хормоналната терапия?
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.