Кисело, по-кисело - лимонено
Само споменаването на името му може да ви накара да се „вкиснете". Въпреки киселия си вкус обаче лимоните се използват в различни сфери - медицина, разкрасяващи продукти, аромотераия и др.
Най-огромната полза от жълтият цитрус е съдържанието на витамин С в големи количества. Специалистите препоръчват употребата на лимони освен за обогатяване на организма с витамини и за тонизиране, но и за пречистване на храносмилателната система.
Друго предимство на киселият плод е, че подобрява работата на имунната система. Редовната консумация намалява риска от инфекциозни заболявания (настинка, грип). Лимоновият сок се използва и за изхвърляне на токсините от тялото.
Ароматерапията също се възползва от качествата на цитруса. Миризмата му предизвиква усещане за свежест и чистота. Ароматът укрепва доверието между хората, помага за засилване на концентрацията и е много подходящ за работни помещения. Освен това уханието на лимони премахва чувството за непълноценност и вдъхва увереност в собствените възможности.
Сокът от лимони притежава и избелващи свойства, както и помага за заздравяване на ноктите. Няколко капки лимонов сок, добавени към вода и използвани при изплакването на косата, я правят много по-лъскава, здрава, придават й чудесен аромат.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Чесънът и лимонът - истинският цяр за всяка болест
- За добро зрение - погледнете менюто си
- Модифицирана чушка съдържа повече витамини и антиоксиданти
- Лимоните - най-доброто средство за прочистване на организма
- Д-р Л.Емилова: Генномодифицираните храни са опасни
- Бързата закуска действа като хероин
- Мигрена, запек, висок холестерол? Хапнете грозде.
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.