Фруктозата-подсладител повишава кръвното налягане
Американско проучване показва, че повишената консумация на фруктоза като подсладител увеличава риска от хипертония, съобщи Health Day.
Учените са изследвали 4528 души с проблеми с кръвното. Резултатите сочат, че тези, които приемат повече от 74 гр. фруктоза дневно (равнява се на две и половина газирани напитки) повишават риска от хипертония с между 28% и 87%. Необходими са още данни, които да докажат дали намаляването на добавените захари в дневното меню ще повлияе положително на кръвното налягане.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Партньорът на хъркащия е застрашен от хипертония
- Да използваме природната сила на целината
- Бременните жени трябва да избягват безалкохолните напитки
- Още доказателства срещу подсладените газирани напитки
- СЗО: Вирусът A(H1N1) не е мутирал към по-тежко заболяване
- Инсулин на „Ново Нордиск” – в позитивния списък
- Селенът може да намалява диабетния риск
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.