Червеното вино е мощен антиоксидант
Испански учени от университета в Севиля завършиха ново изследване за влиянието на червеното вино при редовна, но умерена консумация, предаде ЕФЕ.
Резултатите от изследването показват, че консумацията на червено вино е полезна, тъй като то играе ролята на защитно вещество за организма. Анализът на резултатите на 8 доброволци показва влиянието от редовния прием на червено вино върху антиоксидантните вещества в организма. Доброволците, на възраст между 23 и 37 години, трябвало да пият по 300 милилитра червено вино по време на вечеря в продължение на една седмица. Заедно с това участниците в изследването се подложили на специална диета с ниско съдържание на други хранителни източници на антиоксидантни съединения. Учените ще направят още проучвания, за да докажат получените резултати.
Източник: БГНЕС
Вижте още
- Червеното вино помага за отслабване
- Червеното вино полезно срещу тежки инфекции
- Модифицирана чушка съдържа повече витамини и антиоксиданти
- Червеното вино предпазва от мозъчен инсулт
- Ядките са здравословна храна
- С патладжан срещу никотиновия глад
- Диетите през пубертета увеличават риска от остеопороза
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.