Новини и статии

Червеното вино е мощен антиоксидант

Публикувано в: Хранене и диети 30 September 2009

Червено вино

Испански учени от университета в Севиля завършиха ново изследване за влиянието на червеното вино при редовна, но умерена консумация, предаде ЕФЕ.

Резултатите от изследването показват, че консумацията на червено вино е полезна, тъй като то играе ролята на защитно вещество за организма. Анализът на резултатите на 8 доброволци показва влиянието от редовния прием на червено вино върху антиоксидантните вещества в организма. Доброволците, на възраст между 23 и 37 години, трябвало да пият по 300 милилитра червено вино по време на вечеря в продължение на една седмица. Заедно с това участниците в изследването се подложили на специална диета с ниско съдържание на други хранителни източници на антиоксидантни съединения. Учените ще направят още проучвания, за да докажат получените резултати.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10279 seconds