Защо цвеклото е полезно?
Цвеклото е един от най-полезните зеленчуци, твърдят британски учени. Червеният зеленчук е богат източник на фолиева киселина, което е важно за нормалния растеж на тъканите. Според специалистите цвеклото може да замести почти всички зеленчуци, тъй като съдържа много въглехидрати, белтъчини, важни минерали, както и витамини - А, В6 и С.
Резултатите от изследванията още показват, че фолиевата киселина предпазва от високо кръвно налягане, алцхаймер и деменция. Предишни проучвания разкриват, че сокът от цвекло съдържа нитрат, който драстично намалява кръвното и риска за сърцето.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Червеното цвекло – новият елексир на младостта?
- Сокът от цвекло намалява високото кръвно
- Сокът от червено цвекло подобрява работата на мускулатурата
- Сокът от червено цвекло повишава издръжливостта
- Кратка история на силиконовите гърди
- Кофеинът намалява опасността от сърдечен удар
- Пиенето на бира заздравява костите
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.