Сок от червени боровинки срещу високо кръвно
Британски учен от лондонския университет "Куин Мери" установил по експериментален път, че олигомерните процианидини в червените боровинки предпазват структурата на кръвоносните съдове от увреждания, които могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания.
Изследването, публикувано в Journal of Agriculture and Food Chemistry, разкрива, че консумацията на сок от червени боровинки може да намалява кръвното налягане.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Обработеното месо крие реален риск за сърцето
- За здраво сърце – хранете се умерено и с наслада
- Tютюнопушенето, високото кръвно налягане и диабетът водят до деменция, според проучване
- Боровинките подмладяват и вталяват
- Как да запазим енергията си, без да посягаме към сладкото
- Морската храна подобрява настроението на бременните
- Защо трябва да ядем нар
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.