
Млечните продукти намаляват риска от инсулт

Млечните продукти и калцият могат да удължат живота, ако се консумират още от ранно детство, съобщи Би Би Си.
Според британско изследване, публикувано в Heart journal и проведено в продължение на 65 години, децата, които консумират големи количества мляко, сирене и други млечни продукти, имат предпоставки за по-дълъг живот.
В проучването са участвали 4374 деца, родени през 30-те години на миналия век. Резултатите показват, че консумацията на млечни продукти намалява риска от инсулт с 60% и високото съдържание на мазнини и холестерол в тях не повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.
За да се набави необходимото дневно количество калций, са достатъчни чаша прясно мляко, купичка кисело и малко парче сирене.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Дефицитът на витамин Д - опасност за сърцето
- Ходенето пеша пази жените от инсулт
- Нови етикети за млечните продукти с растителни мазнини
- Ползите на изварата
- Ешерихия коли, има ли защита?
- Австралийски учени обещават ваксина срещу грип А до месеци
- Слънцето може да отключи автоимунни заболявания при жените
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.