
Месото може да е причина за неизвестни алергични реакции

Въглехидрат в месото вероятно е причинител на повтарящи се алергични реакции при някои хора, съобщи HealthDay.
Американско проучване на университета във Вирджиния е обхванало 60 души от Австралия и САЩ, които са страдали от анафилаксия без известна причина. 25 от тях са имали позитивна реакция на въглехидрата alpha-gal.
Хората, които са алергични към неизвестни вещества, са в риск от често повтаряне на състоянието. Заради сериозността на някои алергични реакции е препоръчително навременното откриване на причинителя на дразнението, допълват учените.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Обработеното месо крие реален риск за сърцето
- Любителите на месо трупат повече килограми с времето
- Студът носи и алергия
- В сезона на сенната хрема
- Разкриха механиката на синдрома на внезапна смърт при децата
- Ключов протеинов маркер не е причина за сърдечна болест
- Химикал убива произвеждащи тумори клетки
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.