
Медът и като антибиотик

Полезните свойства на меда са известни отдавна, но нови изследвания показват, че той съдържа вещества, които може да се използват и при разработването на нови видове антибиотици.
Холандски учени са открили протеин в меда - defensin-1, който успешно унищожава редица бактерии. Откритието може да допринесе за създаването на нови медикаменти срещу изгаряния или да помогнат в борбата с устойчиви на антибиотици бактерии.
Медът се смята за натурален, когато не е загряван и не съдържа примеси (глюкоза, фруктоза, изосуит, глюкозо-фруктозен сироп и др.). Продуктите, продавани в търговската мрежа, които съдържат думата „натурален" на етикета си, обаче не винаги са напълно естествени.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.