
Камуфлаж - черният бял хляб

Все повече хора приемат, че консумацията на бял хляб е вредна за здравето по ред причини, и затова избират алтернативата - черен хляб.
Известно е, че бялото брашно увеличава риска от затлъстяване, диабет, висок холестерол и др., но сега се оказва, че "кафявото" брашно всъщност е бяло, което е оцветено по химически път.
Когато купувате хляб, имайте предвид, че тъмният цвят не винаги означава здравословно. Внимателно четете етикетите или най-добре приготвяйте пълнозърнест хляб у дома. Така ще сте сигурни, че ядете нещо полезно.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Орехите помагат на пациентите с диабет
- Детското здраве и бабините суеверия
- Борбата с детското затлъстяване може да започне преди раждането
- 10 храни срещу висок холестерол
- Събужданията за кратко през нощта са част от здравия сън
- Вегетарианството – оръжие в борбата с климатичните промени
- Защо мъжете отслабват по-лесно от жените
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.