И шампанското било полезно за сърцето
Британски учени са установили, че шампанското притежава същите ползи за здравето както червеното вино.
Изследването, публикувано в British Journal of Nutrition, разкрива, че шампанското съдържа полифеноли (антиоксиданти), за които се смята, че намаляват вредното влияние на свободните радикали и понижават риска от сърдечно-съдови проблеми. Според специалистите две чаши дневно имат положителен ефект върху стените на кръвоносните съдове, което означава, че шампанското има потенциал да намалява инсултите и сърдечните болести.
Източник: Health.bg
Вижте още
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.