
Гроздовият сок ограничава загубата на памет

Консумацията на сок от червено грозде може да намали и дори да върне назад процеса на загуба на памет. Учени от университета в Синсинати са провели изследване с 12 доброволци в ранна фаза на влошаване на паметта, които приемали чист гроздов сок в продължение на 12 седмици. Участниците са разделени на две групи (едните са консумирали сок, а другите не) и са наблюдавани за промени в състоянието на паметта чрез тестове.
Според учените подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето. Други проучвания доказват, че консумацията на плодови или зеленчукови сокове повече от три пъти седмично може да намали риска от деменция със 76%.
Източник: Health.bg
Вижте още
- За бистър ум - плодове и зеленчуци
- Модифицирана чушка съдържа повече витамини и антиоксиданти
- Рискът от деменция се повишава от високия холестерол
- 35 млн души по света живеят с деменция
- Ниското самочувствие в детството води до затлъстяване
- Алкохолът пречи на съня
- Затлъстяването води до мозъчна атрофия
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.